6 saker du behöver veta om tandblekning, enligt en tandläkare

1. Håll dem rena

Du skulle inte bleka ett par vita jeans utan att försöka få fläckarna ut på vanligt sätt först, (åtminstone skulle jag inte) och samma logik gäller dina tänder. Dr Chase föreslår att du får en fullständig rengöring innan du fattar några beslut om blekning så att du har en sann känsla av vad du faktiskt behöver innan du bestämmer dig för att investera.

2. Det finns en mängd olika leveranssystem

Borta är dagarna med att försöka kudda prata med plastplattor över dina tänder. Nu finns det brickor, pennor, penslar och geler också. När det gäller läkemedelsbutiken går det ganska mycket personligt om vad du tycker fungerar för dig. Och oroa dig inte, du kan fortfarande få remsor också.

3. Du kan bleka på en budget

De vita remsor du ser i kassan vid CVS? Yup, de är den verkliga affären. “Gå ut och köp en låda med vita remsor och se hur flitigt du kan vara att följa anvisningarna”, säger Chase. “Det är ett bra sätt att dömma vilken typ av resultat du skulle få med en hemma-produkt. Det är ganska billigt och du får en mätare av var du är på väg.” Testa de vita remsorna i några veckor, och om du inte är nöjd med resultaten (och är beredda att spendera mycket mer pengar), kontakta din tandläkare om de alternativ som han / hon kan erbjuda dig.

4. Hemmabehandlingar tar längst tid 

Hemma behandlingar kräver en svagare blekmedel för att skydda mjukvävnaden i munnen, så processen tar längre tid (följaktligen styrkan av blekmedel / tidsförhållande). “Hemma, när du lägger peroxid på ett bricka eller du målar det på dina tänder, måste du oftast använda en peroxid som är ganska svag eftersom det är ganska överallt i hemmet, säger Dr. Chase.” Om du lägger en typ av stark peroxid på mjukvävnad på tandkött och tungor och läppar det kan brinna. Det är en svagare peroxid och eftersom det är svagare måste du göra det mycket längre för att få de resultat du vill ha. ”

5. Din tandläkare kan förskriva dig en starkare, snabbare behandling att använda hemma

Om du inte är villig att vänta i flera månader för att se vitare resultat, prata med din tandläkare. “Du kan få anpassade brickor som passar runt var och en av dina tänder, och då kan tandläkaren ge dig ett starkare material som du kan lägga i skräddarsydda brickor, säger Dr. Chase. “Det är ett mycket bättre leveranssystem eftersom det håller bleken där den borde vara och minimerar de brinnande läpparna och tandköttet.” Eftersom blekningsgelén begränsas till dina tänder, kommer det inte att skada mjukvävnaden så att en starkare blekningslösning kan användas.

6. Om du behöver att din blekning görs snabbt, välj att göra det på kontoret

Detta är det dyraste alternativet, men det är säkert det snabbaste och mest effektiva när man jämför med de andra. “Under en halv och en halv timme kan din tandläkare täcka all mjukvävnad [i din mun] med det som kallas en” barriär “, vilket gör det möjligt för honom att använda en stark blekmedel som ger dig ett snabbt resultat” säger Dr. Chase. “En stark blek kommer inte att skada tänderna, oavsett hur stark det är, men det kommer att bränna tandköttet. Men om vi täcker tandköttet kan vi använda den starka bleken under en kort tid och få bra resultat på ett möte .”