Hur man borstar sina tänder på rätt sätt

Så, hur borde du borsta tänderna?

Borsta dina tänder på rätt sätt. När du borstar för hårt kan du orsaka tandköttskonsumtion, skåror i dentin och slita bort din emalj. All denna skada är permanent men i stor utsträckning förebyggbar.

Här är mina sju tips för hur du borstar dina tänder på rätt sätt:

1. Bryta skadliga vanor

Först rekommenderar jag att du börjar borsta tänderna med din icke dominerande hand för att korrigera dina borstvanor. Det kommer att känna sig super besvärligt, men det kommer att göra dig uppmärksam. Här är en snabb Youtube-video på det.

2. Borsta i en oscillerande eller vibrerande rörelse

Den bästa rörelsen för att borsta tänderna är att efterlikna verkan av en elektrisk tandborste. Helst kommer din tandborste inte att röra sig upp och ner eller från sida till sida i sågningsrörelse, men i en cirkelrörelse. Tänk dig att du masserar varje tand.

3. Köp endast mycket mjuka tandborstar

Köp alltid tandborstar med mycket mjuka borstar. Nylon är ett tufft material och kan enkelt skada tandkött och dentin.

4. Byt tandborsten regelbundet

Nylon i tandborsten är konstruerad för att bära ner över tiden, så det är viktigt att du byter tandborste regelbundet. Jag rekommenderar att du köper värdepärlor av tandborstar så det är enkelt att byta ut tandborsten varje månad. Och snälla, använd inte någon av dina tandborstar längre än tre månader.

5. Tänk på en elektrisk tandborste

Elektriska tandborstar är bra om huvudet byts ut regelbundet och borstarna är mycket mjuka. Om du försummar att byta tandborstehuvudet regelbundet kan du oavsiktligt vända din tandborste till ett vapen mot dina fattiga tandkött och tänder. Om du tar hand om din elektriska tandborste kan de vara mycket effektiva för att förbättra din tandvårdsrutin. Din hand är inte kapabel att flytta 25k till 30k varv per minut, så elektriska borstar kan påskynda borstningsprocessen avsevärt.

6. Borsta inte strax efter att ha ätit

Även om detta är speciellt sant efter att ha ätit något surt, sockerhaltigt eller högt i kolhydrater, är det bäst att spela det säkert och undvika att borsta 40-50 minuter efter att ha ätit. Jag vet att det kan vara bra att borsta all den maten från dina tänder, men du kan också dra bitar av emalj också.

7. Ät en bättre diet

Borstning hjälper bara dina tänder så mycket. Det som betyder mer är att du äter en näringsrik kost med hög protein och hälsosam fett och låg socker och kolhydrater.

För ett livslångt och vackert leende, var snäll mot dina tänder

Borstning av tänderna är inte naturligt eller normalt, och det är en ganska missbrukande process, så det är viktigt att du gör vad du kan för att minimera skadorna. Prioritet nr 1 äter en hälsosam kost, vilket gör borstning mindre nödvändigt. När du borstar, se till att borsten är mjuka, byt ut regelbundet och att du borstar en mild oscillerande rörelse.

Det är dags att sluta missbruka våra tänder. Du kan förhindra återkallande tandkött, dentinskador och hålrum med rätt diet och borstningsteknik.

Jag hoppas att denna artikel hjälper till att rensa upp några vanliga missuppfattningar och pekar dig i rätt riktning för ett ljusare leende och hälsosammare liv. Kom ihåg att din mun är ingången till din övergripande hälsa, och när du tar hand om det, kommer du att uppleva bättre hälsa runt omkring.